Засилени мерки за сигурност за пощенските пратки по коледните и новогодишни празници

09.12.2011

„Български пощи” ЕАД уведомява своите клиенти, че забавянето и връщането на пратки през последните две седмици е свързано със засилените мерки за сигурност по отношение на осигуряване на безопасността при транспортирането на пощенските пратки по въздушен път в периода на Коледните и Новогодишни празници.

Службите по сигурността в страната и чужбина са с повишено внимание към пратките, съдържащи течности в бутилки, буркани, ампули, туби, банки, флакони и други съдове, но забрана за изпращане на течности няма в рамките на позволеното от съответните държави.

„Български пощи” ЕАД продължава да приема от своите клиенти пратки, съдържащи течности, и експедира пратките по възможно най-бързия начин.

Напомняме, че според списъка с опасни предмети, изготвен от „IATA” (Асоциация на международните въздушни превозвачи), влагането на съдове с газове под налягане (аерозоли, бутилки с кислород и др., включително празни) в пощенските пратки е забранено. Освен това списъкът на „IATA” забранява в международните пратки да се влагат и експлозиви, дълбоко замразени, лесно запалими вещества, окислители, отровни и разяждащи вещества, инфекциозни субстанции, радиоактивни вещества, фойерверки, муниции, отрови и сълзотворни газове, магнитни материали и/или други предмети и вещества, които при превоз по въздуха могат да застрашат здравето, безопасността и собствеността.

Повече информация за забранените за изпращане предмети можете да намерите тук.