Пета филателна изложба на филателно дружество „Добруджа” – гр. Добрич, под наслов „Добруджа през вековете! Добрич – град на бойната слава!”

20.09.2018

На 25-ти септември 2018 година от 12.30 часа, във фоайето на Централна поща град Добрич, Областна пощенска станция Добрич ще представи петата  филателна  изложба на филателно дружество „Добруджа” – гр. Добрич, под надслов „Добруджа през вековете! Добрич – град на бойната слава!”.
Изложбата се организира по повод отбелязване на празника на града – 25-ти септември съвместно с Община Добрич, Народно читалище „Йордан Йовков и Търговско-промишлена палата.
Класифицирана в шест теми, експозицията проследява военните действия и развитието на изкуството, културата и популяризирането им.


   В изложбата са представени:

1.Радослав Стоянов Михайлов, филателист – „Добруджа – древна и млада”
2.Стоян Радославов Михайлов, филателист – „Изкуството по добруджанските земи”
3.Ясен Стоянов Радославов, филателист – „Българско възраждане”
4.Христо Христов, филателист – „Добруджа 1940”
5.Христо Христов, филателист – „Присъединяване на Южна Добруджа към България”
6.Румяна Петрова, филателист – „Националните ценности на България”
7.Военни  награди – „Добруджанци, участвували в Първата и Втората световна война”
8.Български пощи – „Традиции, качество, доверие”.

Ще бъдат представени и страници от историята на регионалните пощенски станции, датиращи от 1940 до днес.
Специално за честването организаторите са поръчали „Български пощи“ ЕАД да изработят марка с персонализирана винетка и плик с изображение на военен паметник от 30-те години на миналия век.Ще бъде представена значка и издание, посветено на паметните събития на Добруджанския фронт.  
    

Марката с персонализирана винетка представлява пощенска марка с допълнителна част, в същия размер и формат - т.нар. винетка. Тя е отделена от марката с цена с перфорация и съдържа изображение /лого, снимка, текст и др./ заявени от физическо или юридическо лице. Марките с персонална винетка може да се използва като средство за заплащане на пощенска услуга, с колекционерска и рекламна цел, при изпращане на покани за различни събития, да се сложат в рамка и да станат оригинален подарък за празнично събитие - рожден ден, абитуриентски бал и др.
Поръчват се във всяка пощенска станция.
 
Дора Цветкова – връзки с обществеността,
Български пощи ЕАД Тел.949 32 70,GSM 0884 860 543,е-mail: dora.cvetkova@bgpost.bg