Изложба на коледни и новогодишни картички от началото на миналия век

21.12.2010

Днес, 21 декември 2010 г., в 11.00 ч., в Зала 2 на Централна поща главният изпълнителен директор на „Български пощи” ЕАД  Деян Дънешки откри изложба на коледни и новогодишни картички от началото на миналия век, предоставени от колекционера Иван Бърнев - Буби.

Иван Бърнев-Буби е автор на единствения албум с пощенски картички за стара София, озаглавен „Непознатата София” и автор на албума „Непознатата България”. Снимки и картички от неговата колекция са публикувани в двата тома „Софийските потайности” и „Страсти и скандали в Царска България” на Петър Величков. Филателните колекции на Иван Бърнев-Буби - ”Дворцовата поща на България 1884-1946 г.”, „Царската фамилия в България 1887-1946 г.” и „Непознатата София” са печелили златни медали на световни и  европийски филателни изложби.

В изложбата, която ще продължи до 31 декември 2010 г., ще бъдат показани ръчно изработени картички – рисувани и плетени, персонални картички на пощенски раздавачи и др.

Тази изложба е продължение на инициативата на „Български пощи” да популяризират и възвърнат изпращането на картички като личен знак на внимание към близки, приятели и бизнес партньори.