Въведете в празното поле проследяващия номер на пратката, който съдържа:

  За международни пратки:

  13 символа:  Първа буква R,С, Е, L или V, следва втора буква от A до Z, следват девет цифри, следват две букви с кода на държавата, от която е изпратена пратката. Например: RH054266423CN, CP004148151BG, EC623548787UA, VV015976482ES, LE546270435DE.

  За вътрешни пратки:

  Буквено-цифрова комбинация от тринадесет символа. Номерът започва с букви PS.

  На проследяване подлежат и пратки Ейвън.

  Изходящи международни пратки се следят на сайта на Български пощи или до напускането на България на сайта на Български пощи, след което на официалния сайт на пощенския оператор в страната по местоназначение.

  Входящи международни пратки до пристигането им в България се следят на официалния сайт на пощенския оператор в страната изпращач, след което се следят на официалния сайт на „Български пощи” ЕАД.

  Международна пратка можете да проследите и на www.track-trace.com (англ. език), като въведете проследяващия номер на пратката в полето „Post/EMS(with USPS)”..

  ТУК можете да намерите списък на избраните пощенски оператори на съответната държава, на чиито сайтове също можете да проследявате Вашата пратка.

   

  Забележка:

  Проследяването на сайтовете на пощенските оператори е доброволно, някои страни не предлагат проследяване на сайтовете си.