ПРИКЛЮЧИ НАЦИОНАЛНИЯТ ЕТАП НА 46-ТИЯ МЕЖДУНАРОДЕН ЕПИСТОЛАРЕН КОНКУРС

15.05.2017

Националният етап на 46-ия международен епистоларен конкурс за млади хора, организиран от Всемирния пощенски съюз и ЮНЕСКО, приключи. Писмото-победител от България бе изпратено за участие във втория етап на конкурса, където ще се състезава с останалите национални победители.

Както всяка година, и през 2017-ма темата на конкурса беше свързана с важно за целия свят събитие и гласеше: „Ако сте съветник на новия Генерален секретар на ООН, кой световен проблем ще му предложите да реши първо и какви действия да предприеме за това?

Трудната тема намали броя на участниците, но повечето от детските творби показаха перспективно мислене,  оригинални посоки на разсъждение, писмовни умения.

127 български участници в международния епистоларен конкурс на ВПС написаха писма със съвети до новия Генерален секретар на ООН Антонио Гутериш. 

Оценяващата комисия постави на първо място писмото на Ивайло Руменов от София. Определени бяха и пет поощрения: Васил Ракшиев от Дупница; Магдалина Петкова от Бургас; Мария Павлова от Кърджали; Изел Осман от село Самуил, Разградско; Габриела Върбанова от Троян.

Всички участници в конкурса ще получат специални грамоти.

Наградите и грамотите ще бъдат изпратени по пощата в навечерието на 9 октомври – Световен ден на пощата.