Пощенският хор ще участва в празненствата за Международния ден на музеите

18.05.2012

Софийският пощенски хор с диригент Илонка Русева е включен в програмата по повод честването на Международния ден на музеите – 19 май.

Желаещите да чуят най-доброто от репертоара на известния хор могат да сторят това на 19 май 2012 година от 20.00 часа пред сградата на Галерията за чуждестранно изкуство /София, ул.”19-ти февруари” 1/.

Софийският пощенски хор продължава хоровите традиции на пощенци от 1920 година, но започва активна хорова дейност 13 години по-късно. Творческият път на хора включва самостоятелни концерти, участия във фестивали и конкурси в България, Унгария, Германия, Италия, Чехия, Русия, Сърбия (СФРЮ), Румъния, Гърция, Полша, Белгия, Австрия.

Хорът е награждаван многократно. Лауреат е на наши и международни конкурси и фестивали Носител е на орден „Кирил и Методий” I степен. Получавал е I-ва и III-та награда на международния хоров конкурс в италианския град Гориция и др.

Репертоарът на хора е разнообразен. Включва произведения от различни стилове и епохи на световната и българската музикална съкровищница.

От 1981 година диригент на хора е Илонка Русева, която е завършила Българската държавна консерватория, специалност „хорово дирижиране” в класа на проф.Самуил Видас.