Пощенско–филателно издание на тема: „65 години ЦСКА”

23.04.2013

На 23.04.2013 г., от 11,00 ч., в Музея на спортната слава на ЦСКА, стадион  „Българска армия”, гр. София, бул. Драган Цанков № 3, бе пуснато в употреба пощенско-филателно издание на тема: „65 години ЦСКА”, третата от серията пощенски марки на тема: „Спортни юбилеи”: Една пощенска марка с номинална стойност 0.65 ст. и специален пощенски печат.

Тиражът на пощенската марка е 20 000 бр. Художник на изданието е д-р Людмил Веселинов.

В церемонията по валидирането участваха главният изпълнителен директор на „Български пощи” ЕАД Деян Дънешки, почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев и старши треньорът на "червените" Милен Радуканов.

Досега на два пъти отборът на ЦСКА е представян върху пощенски марки – през 1998 г. за половинвековния му юбилей и през 2008 г. – за 60-тата му годишнина. На  марката от 1998-ма е изобразен футболист в червен спортен екип, в който мнозина припознаха големия Христо Стоичков, а на блока от 2008-ма е показан първият отбор на клуба, спечелил шампионската купа в годината на своето създаване.

Новата марка ще е привлекателна за любителите на футболната тема във филателията, тъй като на нея виждаме стара фотография от 1959 г. запечатала, може би за последен път, онзи отбор на ЦСКА, който през 50-те години е един от законодателите на футболната мода в Източна Европа.  Заедно с ЦСКА на снимката, правена на стадион „Ноу камп” е и отборът на Барселона.

Добрата оформителска работа е дело на художника д-р Людмил Веселинов. Така футболната тема в българското маркоиздаване се сдобива с ново интересно издание.