„БЪЛГАРСКИ ПОЩИ” ЕАД ОТКРИХА ОБНОВЕН САЛОН В ЦЕНТРАЛНА ПОЩЕНСКА СТАНЦИЯ – СТАРА ЗАГОРА

22.05.2014

На 21 май 2014 година главният изпълнителен директор на „Български пощи” ЕАД Валентин Петков откри обновен салон в Централна пощенска станция - Стара Загора.

На церемонията присъстваха: областният управител Живка Аладжова, народният представител Георги Гьоков и директорът на Регионално управление „Югоизточен регион” Христо Панайотов.

„Преди няколко месеца открихме самостоятелно гише на Специализираното предприятие за куриерски услуги на Български пощи – БУЛПОСТ, а днес откриваме и този реновиран салон. Правим всичко това, за да създадем повече удобства на нашите клиенти и по-добри условия за работа на служителите ни”, подчерта в словото си  Валентин Петков.

В обновения салон ще се изплащат пенсии, ще се инкасират сметки, ще се прави абонамент за вестници и списания и ще се предлагат търговски продукти.

Във връзка с честването на 135-годишнината на Български пощи главният изпълнителен директор връчи грамоти за принос в развитието на пощите на трима бивши началници на Областна пощенска станция Стара Загора – Борислав Ванков,  Желязко Славов и Лиляна Първова.

По време на тържеството своите награди получиха и победители в конкурса „Моето първо писмо”, посветен на пощенския юбилей. Конкурсът се проведе под патронажа на областния управител Живка Аладжова, със съдействието на Регионалния инспекторат по образование в Стара Загора. Децата проследиха „пътя на писмото” и  разгледаха музейната сбирка при Областната пощенска станция, в която са изложени различни експонати, използвани в Български пощи в над стогодишния им път – везни, клейма, телефонни апарати, документи и др.