ACDC– the Advanced Cyber Defence Centre – пуска портала на общността ACDC, който позволява на организациите да се присъединяват онлайн

25.09.2014

ACDC – европейският пилотен проект, работещ от м. февруари, 2013 г. с 28 организации в екип, е многоизмерен опит за борба с ботнет. Единствен представител от българска страна е „Български пощи” ЕАД.

От една страна, ACDC управлява botfree.eu, онлайн уебсайт, обясняващ на потребители без техническа подготовка от цяла Европа какво е ботнет и осигуряващ достъп до набор от услуги и инструменти чрез мрежа от 8 национални центрове за подкрепа в Германия, Франция, Италия, Испания, Белгия, Румъния, Хърватска, Португалия.

От друга страна, ACDC са създали онлайн портал на общността, разработен, за да помага на CERT, доставчиците на Интернет услуги, доставчици на информационни и комуникационни технологии и изследователски организации да споделят данни и решения, да ускоряват разкриването на ботнет и да улесняват разгръщането на иновативни подходи сред мобилни устройства и фиксирани/стационарни компютри.

Порталът на общността ACDC официално се пуска на 24.09. по време на конференцията ISD – това отбелязва официалното отваряне на ACDC към външни организации.

Получете подкрепа за борба с ботнет: научете повече като посетите www.botfree.eu

Присъединете се към ACDC: информация за проекта ACDC наwww.acdc-project.eu

Портал на общността ACDC: communityportal.acdc-project.eu

Свържете се с @AntiBotnet (ACDC AntiBotnet EC)

Лице за контакт VéroniquePevtschin, veronique.pevtschin@eng.it