„БЪЛГАРСКИ ПОЩИ” ЕАД – СЪОРГАНИЗАТОР И УЧАСТНИК В „БУЛКОЛЕКТО 2014” – 24.10.2014 – 26.10.2014 г.

27.10.2014

За пета поредна година „Български пощи” ЕАД е основният партньор на Съюза на българските филателисти и участник в панаира на колекционерите „БУЛКОЛЕКТО 2014”, който се проведе от 24 до 26 октомври 2014 г. в палата № 7 на Международен панаир Пловдив.

Изложението е посветено на  135 годишнината от началото на пощенските съобщения в България, 175-годишнината на Съюза на българските филателисти и 25 годишнината от основаването на Европейската филателна федерация.

Българската пощенска марка се превърна в изкуство, подчерта Станислав Дочев,главен изпълнителен директор на „Български пощи” ЕАД в поздравлението си към участниците във форума.

Дружеството е съорганизатор и на международната филателна изложба „България – Португалия”. Станислав Дочев връчи голямата награда за най-добър експонат на Педро Ферейра, председател на Съюза на португалските филателисти. Специализираното поделение на дружеството „Българска филателия и нумизматика”, участва в изложбата с български пощенски марки от последното десетилетие.

В дните на панаира и изложбата дружеството отвори и специален щанд, на който предложи богат асортимент от пощенско-филателни материали. Временната пощенска станция пусна в употреба филателнииздания за проявите на тема:

  • „Булколекто 2014” – илюстрована пощенска карта.
  • „Транспорт  - история на електрическия трамвай” – серия от четири пощенски марки и илюстрован плик.
  • „Международна филателна изложба България – Португалия. Велики мореплаватели – Фернандо Магелан” – една пощенска марка в блок.
  • „Регионите в България – Южен Централен” – четири пощенски марки в блок-лист.