КАМПАНИЯ СРЕЩУ ТЕЛЕФОННИТЕ ИЗМАМИ ПОДЕХА SVISHTOV NEWS, РПУ- СВИЩОВ И „БЪЛГАРСКИ ПОЩИ” ЕАД

09.03.2015

Кампания срещу телефонните измами подеха Svishtov news, РПУ- Свищов и „Български пощи” ЕАД. 

Кампанията е под наслов „Заедно срещу телефонните измами“, а мотото й гласи: „Кажете „НЕ“ на телефонните измами!“.

Стартът на кампанията бе даден от началника на Районното управление на МВР в Свищов главен инспектор Момчил Златев, собственика на Svishtov News Борислав Борисов и началника на местната пощенска станция Любомир Дамянов. Кампанията включва разпространението на 17 000 разяснителни листовки, които ще достигнат до всяко домакинство в Свищов и в 14-те населени места в общината. „Български пощи” ще осигурят листовка във всяка пощенска кутия на територията на град Свищов, а районните полицейски инспектори ще имат грижата за разпространението на листовките в селата.

При откриването на кампанията главен инспектор Момчил Златев разясни пред събралите се в пощенската станция граждани и журналисти как трябва да се реагира при опит за телефонна измама. Златев разказа подробности за различните видове измами от този тип и обясни най-често срещаните сценарии. Той заяви, че служителите на МВР имат готовност да окажат пълно  съдействие на всеки нуждаещ се от помощ гражданин.

Собственикът на Svishtov News Борислав Борисов изрази удовлетворението си, че неговата медия става част от тази кампания и се надява тя да помогне за намаляване на телефонните измами в района.