ПОЩЕНСКИ – ФИЛАТЕЛНИ ИЗДАНИЯ НА ТЕМА: „ ПОЗДРАВИТЕЛНИ ПОЩЕНСКИ МАРКИ 2“

15.09.2015

Главният изпълнителен директор на „Български пощи” ЕАД Деян Дънешки пусна днес в употреба пет издания на тема „Поздравителни пощенски марки 2“.

Пощенските марки могат да се използват за услугата на „Български пощи” ЕАД „Изработване и отпечатване на пощенски марки с персонализирани винетки”. Така общият брой на марките, които могат да се използват за отпечатването на „персонализирани винетки”, става шестнадесет. Към днешна дата в Специализираното поделение на дружеството „Българска филателия и нумизматика”, са отпечатани 159 800 броя „персонални марки”, поръчани от физически и юридически лица.

Услугата представлява изработване на пощенска марка с допълнителна част в същия размер и формат - т.нар. винетка. Тя е отделена от марката с перфорация и съдържа предоставено от клиента изображение (снимка, лого,  текст и др.) Марката с персонализарана винетка може да се използва като оригинален подарък за юбилеи и семейни тържества, за реклама на фирми, при изпращане на покани и др., а едновременно с това е и средство за заплащане на пощенска услуга, Марката с персонална винетка може да бъде поръчана във всички пощенски станции.

Темите на валидираното днес издание са:

  • Баба Марта, първа пролет -  художник Ангелина Конзова;
  • Надежда и успех, вяра в изцеление, благодарност към лекарите – художник Даниела Драганова;
  • Наука и образование -  художник Яна Анева;
  • Семейна тържествена тема - художник Бояна Павлова
  • Спортна тема” - художник Величка Йорданова.

Уважаеми колеги,

Изпращам Ви снимка от валидирането, на което присъстват: Деян Дънешки и младите художнички, студентки в Националната художествена академия - Д. Драганова, Б. Павлова, В. Йорданова, А. Конзова.