Стажантска програма на Европейския колеж в Пловдив и "Български пощи" ЕАД

24.11.2010

Регионалният директор на „Български пощи” ЕАД за Южна България – Мартин Захариев, обяви старта на Стажантската програма в дружеството за специалностите „Счетоводство и контрол” и „Бизнес администрация” в Европейския колеж по икономика и управление в Пловдив. На 23.11.2010 г. той проведе със студентите първото занятие от специализираното им обучение. Г-н Захариев запозна младите хора с бизнес модела, тенденциите и услугите, които предлага в страната „Български пощи” ЕАД.

В началото на декември предстои учебен тренинг в реална среда за колежаните от 2 курс по „Счетоводство и контрол”. Третокурсниците от „Бизнес администрация” ще имат практически занятия през март 2011 г., потвърдиха от Европейския колеж.

След пълния хорариум от лекции и работа в централните офиси на „Български пощи” студентите ще имат изпит за получаване на сертификат за проведения стаж.
Оценката ще влезе в студентските книжки и дипломите на колежаните от двете специалности, а след време ще бъде добра референция при кандидатстване за работа в сферата на пощенските услуги, смята Мартин Захариев.

Идеята за обща стажантска програма се ражда преди месец по време на четвъртото издание на международната филателна изложба „Балканфила 2010”, която се проведе от 28 до 31 октомври в Международен панаир – Пловдив. Тогава eкип от студенти на Европейския колеж активно се включи в организацията за провеждане на изложението, а „Български пощи” ЕАД бе сред основните участници в него.