Четвъртокласничка от Пазарджик спечели епистоларния конкурс за опазването на горите

03.05.2011

Приключи националният етап от традиционния епистоларен конкурс за подрастващи на Всемирния пощенски съюз. Поредната тема е свързана с Международната година на горите и гласи: „Представи си, че си дърво, което расте в гората. Напиши писмо до някого, за да обясниш защо трябва да се пазят горите”.

От общо 89 писма до участие в конкурса бяха допуснати 47. За отбелязване е, че всички послания са написани с много разбиране и отношение към темата, но оценяващата комисия се опита да открои ония  творби, които носят повече собствено мислене, сюжет, необичайна гледна точка. В оценяването на детските писма взе участие и представител на Министерство на образованието, младежта и науката.

На първо място  бе класирано писмото на четвъртокласничката от Пазарджик Антония Дуракова. Второ място  заема Габриела Радулова, VІІ клас, от София. На трето място  се нарежда посланието на Тансу Камбер, VІІІ клас, село Старо Оряхово, Варненска област. За поощрителни награди се предлагат: Роксана Иванова, ІХ клас, гр. Берковица; Емине Ахмедова, V клас, с. Самуил, Разградска област; Антония Дончева, VІІ клас, София; Ваня Митова, ІІІ клас, гр. Белово. 

Писмото на Антония Дуракова ще замине за Международното бюро на Всемирния пощенски съюз да се състезава с останалите национални победители в конкурса. Класираните и поощрени писма да получат грамоти и предметни награди в навечерието на Световния ден на пощата – 9 октомври.