Инициатива на "Български пощи" ЕАД "Да върнем книгите при хората".

14.07.2011

На 15 юли 2011 г. от 13.30 ч., в пощенската станция в Перник, главният изпълнителен директор на „Български пощи” ЕАД - Деян Дънешки обяви инициативата „ДА ВЪРНЕМ КНИГИТЕ ПРИ ХОРАТА”.

В 250 пощенски станции в цялата страна ще се предлагат книги с най - различна тематика и автори. Четенето, както всички знаем, развива мисълта, носи просветление и мъдрост, облагородява и възвисява духа и  допринася за литературното и езиковото ни развитие. Предлагайки книги в пощенските станции, дружеството се надява да улесни нашия клиент да намери своята книга.

Смятаме, че особено в малките населени места предлагането на книги е ограничено, или изобщо липсва. В нашите станции ще има каталог на предлаганите издания, за да може всеки да си поръча книга, която в момента не е в наличност. 

„Български пощи” ЕАД са социално отговорно дружество – затова няма да забравим и нашите деца. Предстои зареждане на пощенските станции с учебници, учебни помагала и книги за ученика.

Присъства областният управител на област Перник - инж. Иво Петров и председателят на издателски и разпространителски консорциум „Световете” - Захари Иванов.

След откриването украинските писатели Иван Драч и Петро Засенко раздадоха автографи.