Български пощи връщат книгите при хората от Черноморието

25.08.2011

В предпразничните дни инициативата на „Български пощи” ЕАД – „Да върнем книгите при хората”, посети още четири крайморски селища, където в местните пощенски станции бяха открити нови щандове с книги на консорциум „Световете”.

На откриването в курортния комплекс „Албена” присъстваха председателят на парламентарната Комисия по културата, гражданското общество и медиите Даниела Петрова, областният управител на Добрич Желязко Желязков и заместник-кметът на Добричка община Камелия Койчева. Те изразиха одобрение на проекта и готовност да подпомогнат неговото бързо и успешно развитие. Госпожа Даниела Петрова взе участие и в посветеното на литературната инициатива тържество в курорта „Св.св. Константин и Елена”.

При откриването на новите щандове с книги в пощенската станция на бургаския квартал „Сарафово” заместник областният управител на Бургас  Златина Дукова приветства инициативата „Да върнем книгите при хората” и подчерта нейното особено значение за младите хора в завладения ни от информационните технологии свят. Председателят на Транспортната комисия в парламента и депутат от ГЕРБ Иван Вълков не скри вълнението си, че положителната промяна във визията на пощенската станция в родното му място се дължи именно на такова начинание.

Заместник-кметът на Несебър Иван Гургов благодари на инициаторите на „Да върнем книгите при хората” и пожела успех на благородното дело. Общинският съветник Атанас Терзиев изрази увереност, че хората от района с радост ще посрещнат книгите, дошли при тях.