Награда от БЪЛГАРСКИ ПОЩИ получи участникът в Националния преглед за филателни експонати Орлин Тодоров

11.11.2011

На 10 ноември 2011 година, в Клуба на филателистите в България главният изпълнителен директор на „Български пощи” ЕАД Деян Дънешки връчи награда за най-добър експонат, представен на Националния преглед за филателни експонати. Този преглед е нова форма в състезателната филателия в България с цел да се привлекат начинаещи и млади филателисти да покажат свои експонати и да им се даде възможност да разкрият потенциала си като бъдещи изложители. В тазгодишния национален преглед за филателни експонати бяха представени сбирки на 50 изложители, като в оспорваното състезание наградата на Български пощи заслужи Орлин Тодоров от град Дупница.

Сбирката на младия филателист е посветена на едни от най-интересните пощенски марки, познати като „Фонд ”Санаториум”. Още през 1925 година единствено българската пощенска администрация издава специални благотворителни марки за набиране на средства за строителството на санаториум и почивни станции за телеграфопощенските служители. Заради своята уникалност това са и единствените български марки, вписани в книгата за рекорди “Гинес”.

Връчвайки наградата на „Български пощи”, г-н Дънешки пожела на нейния носител бъдещи успехи в изучаването и популяризирането на пощенската ни история.