Инициативата "Да върнем книгите при хората" гостува предколедно в "Младост"

20.12.2011

На 21 декември 2011 година в 13.00 часа главният изпълнителен директор на „Български пощи” ЕАД  Деян Дънешки ще открие щанд с книги на издателския консорциум „Световете” в пощенската станция на ж.к. „Младост 2” (бл. 288 А, вх. 1 - срещу РУМ-а), а от 14.00 часа литературният празник ще продължи в офиса на „Български пощи” в „Младост 1А” (бл. 555 - до 145 у-ще). За предколедното настроение на присъстващите ще се погрижи и известният не само у нас Софийски пощенски хор.  

Сътрудничеството на „Български пощи” ЕАД с консорциум „Световете” в рамките на инициативата „Да върнем книгите при хората” стартира през май 2011 година, като книги вече се предлагат в над 500 пощенски станции в цялата страна. За изминалите осем месеца са продадени към 5000 броя книги на различна тематика. В пощенските офиси вече могат да се намерят над 500 заглавия на книги на повече от 20 издателства, както и близо 200 заглавия CD. Богатият асортимент неизменно оказва влияние върху потребителското търсене, като продажбите само през ноември се равняват на тези през първите няколко месеца, взети заедно.

В предколедните дни инициативата на „Български пощи” ЕАД и консорциум „Световете” ще зарадва своите фенове с 25 нови заглавия. Те са дело на издателствата „Златното пате”, „Коала прес”, „Колхида”, „ Жанет 45” и „Клевер Бук”. 

ХОР НА БЪЛГАРСКИ ПОЩИ

Софийският пощенски хор продължава хоровите традиции на пощенци от 1920 година, но започва активна дейност от 1933 година. Получава широка популярност у нас. Творческият път на хора включва самостоятелни концерти и участия в България, Унгария, Германия, Италия, Чехия, Русия, Сърбия, Румъния, Гърция, Полша, Белгия, Австрия. Хорът е лауреат на наши и международни конкурси.

От 1980 диригент на хора е Илонка Русева. Завършила е Българската държавна консерватория, специалност „хорово дирижиране” в класа на проф. Самуил Видас.