ПАРЛАМЕНТАРНИЯТ ДЕН НА ОТВОРЕНИ ВРАТИ ДАДЕ ТРИБУНА И НА ПЕРСОНАЛНАТА ПОЩЕНСКА МАРКА

11.06.2012

Тази година Денят на отворени врати на Народното събрание бе посветен на 175-ата годишнина от рождението на Васил Левски. Събитието е част от националната програма за честването на юбилея, която е под почетния патронаж на председателя на парламента Цецка Цачева.
На 10 юни в сградата на Народното събрание дойдоха над 3000 човека, повечето от които млади хора. В Деня на отворени врати те успяха да видят три експозиции, посветени на 175-годишния юбилей: „Конституцията на Апостола” с основните послания, написани от ръката му; реликви, свързани с живота и делото на Васил Левски; филателни издания, посветени на Апостола на Свободата и на борбите за освобождение на българския народ. Г-жа Цачева лично посрещна група ученици и учители от родния град на Васил Левски – Карлово, и беше техен гид при посещението им в храма на  законотворчеството.

В рамките на инициативата на територията на парламента бе разкрит и специален щанд на „Български пощи” ЕАД. Главният изпълнителен директор на дружеството Деян Дънешки представи пред многобройните посетители новата атрактивна услуга на „Български пощи” – марка с персонализирана винетка, която бе посрещната с огромен интерес.