BgPostsLogo
Quantcast

ПРОМЕНИ В МИТНИЧЕСКАТА ОБРАБОТКА НА ПРАТКИ СЪС СТОКИ С ПРОИЗХОД ОТ ТРЕТИ СТРАНИ ИЛИ ТЕРИТОРИИ

20.04.2023
ПРОМЕНИ В МИТНИЧЕСКАТА ОБРАБОТКА НА ПРАТКИ СЪС СТОКИ С ПРОИЗХОД ОТ ТРЕТИ СТРАНИ ИЛИ ТЕРИТОРИИ

Български пощи уведомяват своите клиенти, че считано от 1 май 2023 г. се въвеждат следните промени в митническата обработка на пратките със стоки с произход от трети страни или територии:
       

      1. За пратки със стока предмет на дистанционни продажби до левовата равностойност на 150 евро със заплатен ДДС при покупката по схема Специален режим за дистанционни продажби на стоки с произход от трети страни или територии /Схема за внос на едно гише IOSS/ клиентите ще заплащат цена за подаваната от „Български пощи“ ЕАД митническа декларация с намален набор от данни Н7. Цената е 3 лв. с ДДС съгласно цени на Български пощи и ще се заплаща при доставката на пратката в пощенската станция. Не се подават никакви документи от клиентите освен в случаите когато митническите инспектори изискват допълнителна информация.

Повече информация за Специален режим за дистанционни продажби на стоки с произход от трети страни или територии /Схема за внос на едно гише IOSS/ можете да намерите тук.
       

       2. За пратки със стоки с нетърговски характер от физическо до физическо лице на обща стойност до левовата равностойност на 45 евро клиентите ще заплащат цена за подаваната от „Български пощи“ ЕАД митническа декларация с намален набор от данни Н7. Цената е 3 лв. с ДДС съгласно цени на Български пощи и ще се заплаща при доставката на пратката в пощенската станция. Не се подават никакви документи от клиентите, освен в случаите когато митническите инспектори изискват допълнителна информация.

       Митническата обработка на пратките, пристигнали в България преди 1 май 2023 г. ще се извършва съгласно правилата валидни към настоящия момент. За пратките, пристигнали в България преди 1 май 2023 г. няма да се прилагат новите цени.

       За пратките, пристигнали в България на или след 1 май 2023г. ще се прилагат новите цени.

       За пратките със стоки закупени преди 1 май 2023 г., които пристигат в България на или след 1 май 2023 г., ще се прилагат новите цени.

FacebookLinkedinInstagram
© 2023 | Protected by reCAPTCHA